TYGODNIOWY JADŁOSPIS 10.02.2025r.- 14.02.2025r.
PONIEDZIAŁEK: 10.02.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i pastą twarogowo-szynkową, rzodkiewka, kakao
II śniadanie: Banan
Obiad: I danie: Zupa ziemniaczana
II danie: Spaghetti bolognese, ser żółty, kompot
Podwieczorek: Baton Flips, soczek ,,Kubuś”
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, soja, orzechy, orzechy arachidowe
WTOREK: 11.02.25.
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, kanapka z masłem i marmoladą
II śniadanie: Mandarynka
Obiad: I danie: Rosół z makaronem
II danie: Kotlet pożarski z pieca, ziemniaki, surówka z porów, herbata lipowo-miętowa z miodem i cytryną
Podwieczorek: Budyń z malinami, wafle tortowe
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
ŚRODA: 12.02.25.
Śniadanie: Frankfurterki z sosem jogurtowo- ketchupowym, kanapka z masłem, herbata z cytryną
II śniadanie: Pomidor koktajlowy, koreczki serowe
Obiad: I danie: Zupa fasolowa z ziemniakami
II danie: Rizotto, sałata zielona z dipem rzodkiewkowym, kompot
Podwieczorek: Rogal z marmoladą, mleko
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, soja
CZWARTEK: 13.02.25.
Śniadanie: Płatki miodowo-kakaowe na mleku, kanapka z masłem i pastą z ryby w pomidorach i twarogu, ogórek kiszony
II śniadanie: Jabłko 1/2
Obiad: I danie: Zupa koperkowa z lanym ciastem
II danie: Bitki schabowe w sosie własnym, kasza jęczmienno-gryczana, surówka z kalarepy, herbata owocowa
Podwieczorek: Jogurt z owsianką
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba
PIĄTEK: 14.02.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i jajkiem, ketchup, szczypiorek, kakao
II Śniadanie: Mix suszonych owoców
Obiad: I danie: Zupa ogórkowa z ryżem
II danie: Ryba w cieście naleśnikowym, ziemniaki, surówka colesław, kompot, serca piernikowe
Podwieczorek: Jogurt Polski w butelce, wafle kukurydziane
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba
TYGODNIOWY JADŁOSPIS 17.02.2025r.- 21.02.2025r.
PONIEDZIAŁEK: 17.02.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i szynką drobiową, ogórek zielony, kawa
II śniadanie: Winogrono
Obiad: I danie: Zupa grochowa z ziemniakami
II danie: Kaszotto, kompot
Podwieczorek: Baton Crunchy z żurawiną, mleko smakowe
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, soja, orzechy, orzechy arachidowe
WTOREK: 18.02.25.
Śniadanie: Płatki orkiszowe na mleku, kanapka z masłem i kremem czekoladowym
II śniadanie: Marchewka
Obiad: I danie: Żurek z jajkiem i kiełbasą
II danie: Kotlet szwajcarski z serem żółtym, ziemniaki, sałata zielona z dipem wielowarzywnym, herbata lipowo-miętowa z miodem i cytryną
Podwieczorek: Legumina na mleku z tartym jabłkiem
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, orzechy, orzechy arachidowe
ŚRODA: 19.02.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i pastą jajeczno-twarogową, pomidor, roszponka, kakao
II śniadanie:
Obiad: I danie: Barszcz ukraiński z fasolą jaś
II danie: Makaron z kurczakiem i szpinakiem, kompot
Podwieczorek: Mus owocowy, pałki kukurydziane
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
CZWARTEK: 20.02.25.
Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku, kanapka z masłem i papryką czerwoną, kiełki
II śniadanie: Banan
Obiad: I danie: Zupa cebulowa z tostem serowym
II danie: Zrazy zapiekane w sosie pomidorowym, kasza kus kus, brokuł na parze, herbata owocowa
Podwieczorek: Deser wypasiony mleczno-ryżowy z truskawkami
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
PIĄTEK: 21.02.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i schabem pieczonym, rukola, kakao
II Śniadanie: Gruszka
Obiad: I danie: Zupa po wiejsku z kaszą pęczak
II danie: Ryż z polewą truskawkową, kompot
Podwieczorek: Precle z makiem, napój mleczno-serwatkowy Dar Pro
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN DLA NAS NIEZALEŻNYCH