TYGODNIOWY JADŁOSPIS 19.05.2025r.- 23.05.2025r.
PONIEDZIAŁEK: 19.05.25.
Śniadanie: Frankfurterki z sosem jogurtowo-ketchupowym, kanapka z masłem, herbata z cytryną
II śniadanie: Rzodkiewka
Obiad: I danie: Zupa po meksykańsku z fasolą i mięsem
II danie: Spaghetti wielowarzywne z serem żółtym, kompot
Podwieczorek: Deser śmietankowo-czekoladowy
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, soja, orzechy, orzechy arachidowe
WTOREK: 20.05.25.
Śniadanie: Płatki orkiszowe na mleku, kanapka z masłem i serkiem tzatziki, koperek
II śniadanie: Gruszka
Obiad: I danie: Barszcz czerwony z botwinką i jajkiem
II danie: Pierogi ruskie z dipem jogurtowym , kiwi, herbata lipowo-miętowa z miodem i cytryną
Podwieczorek: Kasza kukurydziana na mleku z truskawkami
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
ŚRODA: 21.05.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i pastą z tuńczyka, papryka czerwona, szczypiorek, kakao
II śniadanie: Mix suszonych owoców
Obiad: I danie: Rosół z makaronem
II danie: Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, mizeria, kompot
Podwieczorek: Jogurt Ho Ho, wafle ryżowe naturalne
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba
CZWARTEK: 22.05.25.
Śniadanie: Kulki czekoladowe wielozbożowe na mleku, kanapka z masłem i bananem
II śniadanie:
Obiad: I danie: Zupa grysikowa z brukselką
II danie: Rumsztyk wołowo-wieprzowy w sosie pieczeniowym, kasza kuskus perłowa, surówka z białej kapusty, herbata owocowa
Podwieczorek: Drożdżówka, mleko
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, soja, orzechy
PIĄTEK: 23.05.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i pastą mięsno-warzywną, pomidor, kawa
II śniadanie:
Obiad: I danie: Zupa amerykańska
II danie: Pyzy ziemniaczane z serem żółtym, surówka z marchewki, jabłka i pomarańczy, kompot
Podwieczorek: Nektarynka, galaretka owocowa
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
TYGODNIOWY JADŁOSPIS 26.05.2025r.- 30.05.2025r.
PONIEDZIAŁEK: 26.05.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i szynką wieprzową, sałata zielona, kakao
II śniadanie: Mango
Obiad: I danie: Zupa gulaszowa
II danie: Łazanki z kapustą , kompot
Podwieczorek: Budyń z malinami, wafle tortowe
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, soja
WTOREK: 27.05.25.
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, kanapka z masłem i konfiturą
II śniadanie: Kiwi
Obiad: I danie: Zupa pomidorowa z makaronem
II danie: Kurczak curry z ryżem i warzywami, herbata lipowo-miętowa z miodem i cytryną
Podwieczorek: Napój mleczno-serwatkowy Dar Pro, herbatniki
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, orzechy, sezam, soja
ŚRODA: 28.05.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i pastą papryki pieczonej, fety i twarogu, kiełki, kawa
II śniadanie: Rzodkiewka
Obiad: I danie: Zupa kalafiorowa
II danie: Gulasz wieprzowy, kasza bulgur, ogórek kiszony, kompot
Podwieczorek: Bułka cynamonka, mleko
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
CZWARTEK: 29.05.25.
Śniadanie: Ryż na mleku, kanapka z masłem i pastą twarogową z suszonymi pomidorami
II śniadanie: Pomarańcza
Obiad: I danie: Krem z cukinii z groszkiem ptysiowym
II danie: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i warzywami w sosie beszamelowym, ketchup, herbata owocowa
Podwieczorek: Paluch serowy, herbata z cytryną
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca,
PIĄTEK: 30.05.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i serem żółtym, ketchup, szczypiorek, kakao
II śniadanie: Morele suszone
Obiad: I danie: Krupnik na łopatce z kaszą jęczmienną
II danie: Ryba mielona, ziemniaki, surówka z kiszonej czerwonej kapusty, kompot
Podwieczorek: Wafle ryżowe w polewie malinowej, soczek pomarańczowy w kartoniku
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba, soja, orzechy, orzechy arachidowe
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN DLA NAS NIEZALEŻNYCH