

TYGODNIOWY JADŁOSPIS 20.10.2025r.- 24.10.2025r.
PONIEDZIAŁEK: 20.10.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i szynką wieprzową, sałata zielona, papryka czerwona, kakao
II śniadanie:
Obiad: I danie: Zupa po meksykańsku z mięsem i fasolą
II danie: Ryż z polewą truskawkowo- jogurtową, kompot
Podwieczorek: Sałatka jarzynowa, bułka z masłem, herbata z cytryną
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca
WTOREK: 21.10.25.
Śniadanie: Płatki kakaowo-miodowe na mleku, kanapka z masłem i dżemem
II śniadanie: Śliwka
Obiad: I danie: Zupa szpinakowa z zacierką
II danie: Kotlet mielony z pieca, ziemniaki, surówka z białej rzodkwi, herbata lipowo-miętowa z miodem i cytryną
Podwieczorek: Piernik, mleko
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, soja, orzechy
ŚRODA: 22.10.25.
Śniadanie: Jajecznica ze szczypiorkiem, kanapka z masłem, kawa
II śniadanie: Winogrono
Obiad: I danie: Barszcz biały z ziemniakami
II danie: Fasolka po bretońsku z pieczywem, kompot
Podwieczorek: Deser mleczno-ryżowy z owocami
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
CZWARTEK: 23.10.25.
Śniadanie: Kluski kładzione na mleku, kanapka z masłem i serkiem ziarnistym, szczypiorek
II śniadanie: Rzodkiewka
Obiad: I danie: Zupa grysikowa z brukselką
II danie: Filet z indyka panierowany w sezamie, ziemniaki, marchewka z kalarepą na ciepło, herbata owocowa
Podwieczorek: Arbuz, galaretka owocowa
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, sezam
PIĄTEK: 24.10.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i szynką z indyka, pomidor, roszponka, kakao
II śniadanie:
Obiad: I danie: Krupnik z kaszą jaglaną na łopatce
II danie: Ryba w cieście naleśnikowym, ziemniaki, surówka z ogórków, pomidorów i szczypiorku, kompot
Podwieczorek: Kaszka manna na mleku z owocami
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba
TYGODNIOWY JADŁOSPIS 27.10.2025r.- 31.10.2025r.
PONIEDZIAŁEK: 27.10.25.
Śniadanie: Frankfurterki z sosem jogurtowo-ketchupowym, kanapka z masłem i ogórkiem zielonym, herbata z cytryną
II śniadanie:
Obiad: I danie: Zupa gulaszowa z mięsem
II danie: Spaghetti wielowarzywne z serem żółtym, kompot
Podwieczorek: Ryż na mleku z polewą malinową
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, soja
WTOREK: 28.10.25.
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, kanapka z masłem i papryką czerwoną, kiełki
II śniadanie: Gruszka
Obiad: I danie: Zupa neapolitańska z makaronem i fasolką szparagową
II danie: Polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu, ziemniaki, buraczki zasmażane, herbata lipowo-miętowa z miodem i cytryną
Podwieczorek: Ciasto ucierane z owocami, mleko
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
ŚRODA: 29.10.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i pastą z ryby wędzonej, bryndzy i fety, ogórek kiszony, szczypiorek, kawa
II śniadanie:
Obiad: I danie: Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym
II danie: Placki po meksykańsku, ketchup, kompot
Podwieczorek: Jogurt Polski w kubeczku, ciastko Fit z morela
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba, soja, orzechy
CZWARTEK: 30.10.25.
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, kanapka z masłem i mozzarellą, pomidor
II śniadanie:
Obiad: I danie: Zupa minestrone
II danie: Nuggetsy z pieca, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, herbata owocowa
Podwieczorek: Pizzerinka, herbata z cytryną
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
PIĄTEK: 31.10.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i serkiem Fromage, rzodkiewka, szczypiorek, kakao
II śniadanie: Marchewka
Obiad: I danie: Zupa pejzanka
II danie: Kotlet z ryby mielonej, ziemniaki, kapusta zasmażana, kompot
Podwieczorek: Chrupki popkornowe, soczek pomarańczowy
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN DLA NAS NIEZALEŻNYCH
