

TYGODNIOWY JADŁOSPIS 12.11.2025r.- 14.11.2025r.
ŚRODA: 12.11.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i pastą z tuńczyka, szczypiorek, kawa
II śniadanie: Gruszka
Obiad: I danie: Rosół z makaronem
II danie: Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, mizeria, kompot
Podwieczorek: Jogurt Ho Ho, wafle ryżowe
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba
CZWARTEK: 13.11.25.
Śniadanie: Płatki wielozbożowe miodowo-kakaowe na mleku, kanapka z masłem i bananem
II śniadanie:
Obiad: I danie: Zupa grysikowa z brukselką
II danie: Rumsztyk wołowo-wieprzowy w sosie pieczeniowym, kasza kuskus perłowa surówka z białej kapusty, herbata owocowa
Podwieczorek: Rogal z marmoladą, mleko
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, soja, orzechy
PIĄTEK: 14.11.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i pastą mięsno-warzywną, ogórek kiszony, kakao
II śniadanie:
Obiad: I danie: Krem z dyni z makaronem i pestkami dyni
II danie: Paluszki rybne, ziemniaki, sałatka z pomidorów i szczypiorku, kompot
Podwieczorek: Baton twarogowy, galaretka owocowa
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN DLA NAS NIEZALEŻNYCH
TYGODNIOWY JADŁOSPIS 17.11.2025r.- 21.11.2025r.
PONIEDZIAŁEK: 17.11.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i szynką wieprzową, sałata zielona, pomidorki koktajlowe, kakao
II śniadanie: Mango
Obiad: I danie: Żurek z ziemniakami
II danie: Łazanki z kapustą, boczkiem i kiełbasą, kompot
Podwieczorek: Budyń z malinami, wafle tortowe
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, soja
WTOREK: 18.11.25.
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, kanapka z masłem i konfiturą
II śniadanie: Winogrono
Obiad: I danie: Zupa pomidorowa z makaronem
II danie: Kurczak curry z ryżem i warzywami, herbata lipowo-miętowa z miodem i cytryną
Podwieczorek: Deser wypasiony śmietankowo-czekoladowy, herbatniki
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca
ŚRODA: 19.11.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i pastą z papryki pieczonej, fety i twarogu, kiełki, kawa
II śniadanie: Rzodkiewka
Obiad: I danie: Zupa kalafiorowa z ziemniakami
II danie: Gulasz wieprzowy, kasza bulgur, ogórek kiszony, kompot
Podwieczorek: Bułka cynamonka, mleko
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
CZWARTEK: 20.11.25.
Śniadanie: Ryż na mleku, kanapka z masłem i pastą twarogową z suszonymi pomidorami
II śniadanie: Pomarańcza
Obiad: I danie: krem z cukinii z groszkiem ptysiowym
II danie: Zapiekanka ziemniaczana mięsno-warzywna w sosie beszamelowym, ketchup, herbata owocowa
Podwieczorek: Paluch serowy, herbata z cytryną
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
PIĄTEK: 21.11.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i serem żółtym, szczypiorek, ketchup, kakao
II śniadanie: Nektarynka
Obiad: I danie: Krupnik z kaszą jęczmienną
II danie: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot
Podwieczorek: Wafle ryżowe w polewie malinowej, soczek jabłkowy w kartoniku
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba, soja, orzechy
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN DLA NAS NIEZALEŻNYCH
